De snelste antikraak service van Nederland

Haarlem

Woningzoekenden / Vastgoedeigenaren

U zocht naar Antikraak Haarlem en dat komt goed uit. Want Antikraak Direct beheert in heel Nederland panden tegen leegstand, van Maastricht tot Haarlem tot Groningen.

Leegstaand vastgoed kan door diverse oorzaken waarde verliezen: kraken, vandalisme of verpaupering in het algemeen kunnen hieraan bijdragen. Om leegstand te voorkomen en toch rendement uit uw leegstand te halen kunt u contact opnemen met antikraak Haarlem. Met korte lijnen biedt antikraak Haarlem al jarenlang uitkomst voor tijdelijk leegstaand vastgoed. Tijdelijk beheer met toepassing van de Leegstandwet is een optie maar ook het plaatsen van een expositie wanneer bewoning van een project niet mogelijk of wenselijk is behoort tot de mogelijkheden.

Goedkoop wonen Haarlem? Antikraak Haarlem

Haarlem behoort tot de middelgrote steden in de Randstad. Tot de gemeente Haarlem behoren de stad Haarlem en het westelijke deel van het dorp Spaarndam. De gemeente telt bijna 150.000 inwoners en is daarmee, na de hoofdstad Amsterdam, de tweede stad van Noord- Holland en de tiende van Nederland. De grootstedelijke agglomeratie Haarlem (wat bestaat uit Haarlem, Heemstede en Bloemendaal) telt bijna 200.000 inwoners en het stadsgewest Haarlem (inclusief Zuid- Kennemerland en Ijmond) ruim 400.000 bewoners.

Geschiedenis Haarlem

Haarlem wordt al voor het eerst genoemd in een document uit de 10e eeuw. In 1245 kreeg het stadsrechten en Willem II van Holland. Aan het einde van de middeleeuwen was Haarlem één van de belangrijkste steden van Holland geworden. In de vroegmoderne tijd ontwikkelde de stad zich op zowel industrieel gebied als textielstad op als schildersstad op cultureel gebied.

De kaart van Haarlem

In het centrum van Haarlem wonen zo’n 12.000 mensen. Het centrum bestaat uit de historische binnenstad en de buurt tussen de grachten en singels wordt gekenmerkt door vele oude straatjes en monumenten. In het hart van de binnenstad ligt de Grote Markt, hier liggen enkele speciale historische gebouwen waaronder het stadhuis, de Vleeshal en de Grote Kerk. De skyline van de binnenstad van Haarlem wordt gedomineerd door deze enorme kerk met een toren van bijna 80 meter. Op het wereldberoemde Müllerorgel in de kerk hebben veel bekende musici gespeeld waaronder Mozart. Her eerste Nederlandse vliegtuig van Anthony Fokker vloog op de eerste vlucht boven de binnenstad van Haarlem. Op de Grote Markt is twee keer per week markt en door het jaar heen zijn er verschillende evenementen, zoals de jaarlijkse kermis. Vanaf de Grote Markt lopen in drie richtingen belangrijke winkelstraten, de Zijlstraat, Barteljorisstraat en de Grote Houtstraat. De rivier het Spaarne scheidt de binnenstad in twee delen.

Architectuur van Haarlem

Ten wensten van de rivier ligt het grootste deel van de binnenstad. Ten oosten ligt dat deel dat ook wel de Spaarnwouderbuurt wordt genoemd. In dit deel van Haarlem is de enige overgebleven stadspoort van Haarlem te vinden.

Ook de molen De Adriaan en de Koepelgevangenis zijn hier. Veel van de gebouwen uit Haarlem stammen uit de 16e, 17e en 10e eeuw. Er is echter ook veel moderne architectuur te vinden, zoals de Toneelschuur en de nieuwbouw rond de Appelaar. De buurt die tussen de Nieuwe Gracht en het station ligt werd gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw.

Demografie en toerisme

Toerisme in Haarlem wordt steeds belangrijker, in vergelijking met 2000 en 2001 is het aantal toeristen in enkele jaren verdrievoudigd: in de periode 2005 tot maart 2006 werd Haarlem door ruim 720.000 mensen bezocht. Haarlem heeft na de vier grootste steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) de meeste buitenlandse toeristen per jaar. Dit grote aantal buitenlandse bezoekers kan verklaard worden door de gunstige liggen nabij Schiphol en Amsterdam en het feit dat het vlakbij de kust ligt.

Zoek jij ook mogelijkheden als antikraak wonen in Haarlem? Schrijf je dan direct in bij Antikraak Direct